Gue dan 21 Lagu terbaiknya David Bowie

David_Bowie_by_PixPimper

The Human Chameleon. The Coolest Human in the Planet Earth. The Biggest Cult in Popular Culture. The Man Who took Progress in a Race at progressing and beat it. Dan ratusan jenis pujian lain buat Bowie dari gw. Satu dari 3 cowo yang yang bisa bikin man-crush side di sisi gw keluar. Everything about this guy is the epitome of cool and badass in the same line! Gak perduli gaya rambut kaya apa, makeup or not, ngerokok ato kaga, ni orang tetep aja keren!

As a Musician, gak ada yang bisa nandingin Kejeniusan, keberanian, kegilaan, ketidakjelasan, ke-prentious-an(in a good way), keindahan karya2nya Bowie. Satu2nya musisi yang bisa pas banget berada di era kejayaannya musik back in 60-70an, dan juga di era modern yang penuh banget ama dillema and kontroversi. Bikin list 20 lagu terbaik dia tuh susah. BANGET. I can easily put 50 best if I want to, but gw bisa mabok sendiri, but gw rasa 20 aja cukup. Why? Because gw males.

Bowie gak gampang buat dimasukin, apalagi buat mentality pendengar musik jaman sekarang yang full of bullshit. But once elu bisa masuk ke dalem Bowie’s Nirvana, lu bakalan bikin rumah deh di dalemnya. Lengkap ama kolam renang, garasi, or swing set!

21. Oh! You Pretty Things, from Honky Dory, 1971.

20. Fascination, from Young Americans, 1975.

19. The Stars(are out tonight), from The Next Day, 2013.(Weird, Bold, Ugly, but brilliant, witty and explosive)

18. Rebel Rebel, from Diamond Dogs, 1974.

17. Modern Love, from Let’s Dance, 1983.

16. Janine, from Space Oddity, 1969.

15. Speed of Life, from Low, 1977.

14. Changes, from Honky Dory, 1971.

13. Young Americans, from Young Americans, 1975.(When Bowie goes Soul, even soul train is paving the way for him. Bowie itu satu dari hanya dua artis kulit putih yang pernah tampil di acara soul train. Young Americans itu philly banget!, Hell, Luther Vandross is in it!)

12. Fame, from Young Americans, 1975.

11. Let’s Dance, from Let’s Dance, 1983.(Bullshit banget dengerin lagu ini pertama kalinya kaki lu gak gerak. That end solo by Stevie Ray Vaughan(Yep, that STEVIE) is awesome)

10. Ziggy Stardust, from The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spider from Mars, 1972.

9. The Man Who Sold The World, from The Man Who Sold the World, 1970.(Fuck Nirvana!)

8. Moonage Daydream, from The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spider from Mars, 1972.

7. Valentine’s Day, from The Next Day, 2013.

6. Sound and Vision, from Low, 1977.

5. Ashes to Ashes, from Scary Monster, 1980.(This is the song that Bowie use to close the 70’s. Ini lagu nyeleneh terakhirnya. But god, it is good! Sekuel dari Space Oddity yang rasanya aneh banget. Pertama kali denger, gak mungkin bakal suka ama lagu ini, apalagi kalo liat MVnya yang bener2, “WEIRD”, but when you get IT, you will get IT!)

4. Sorrow, from Pin Ups, 1973.

3. Starman, from The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spider from Mars, 1972.

2. Space Oddity, from Space Oddity, 1969.

1. Heroes, from Heroes, 1977. (To Tell you guys the truth, kaya kebanyakan anak 90’s gw tau lagu ini dari the Wallflowers first. It is a good song, and then I heard the Bowie version, and then I thought, WOW, the wallflowers guts bener2 gede banget berani bawain lagu ini, because gak akan ada deh musisi lain yang sepede dan sekarismatik cara bowie nyanyiin Heroes. This is probably one of the greatest thing that human kind ever produce in terms of arts).

Advertisements

One thought on “Gue dan 21 Lagu terbaiknya David Bowie

  1. Fucking love this list, udah jadi guide gw buat ngeeksplor lagu Bowie dari dulu, tapi baru sekarang bisa bilang thanks ke ente, thank you for this list (y)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s