Gue dan Song of the Week II : Cool Uncle feat Jessie Ware – Breakaway

Gimana caranya mau ngegambarin kalo ada sebuah lagu yang vintage, retro but in away, very very refreshing and modern? Nah, Breakaway ini contoh dari penjabaran bullshit gw tadi. Cool uncle itu nama group dari duo produser veteran Jack Splash, and one of the greatest blue eyed soul artist of all time(IMO), Bobby Caldwell. Breakaway is a very straight away no bullshit song yang lengkap banget rasa oldies non tuanya. Dari slap bass yang typical fast-soul, sampe vintage piano melodius repeating ala Caldwell. Ditambah lagi ada suaranya salah satu dari vokalis modern favorit gue, the great Jessie Ware. Kedengeran banget dia gak perlu nyoba nyanyi sekuat tenaga ama full power banget di lagu ini, but damn, that’s the beauty of her and this song, subtle, fresh like a breeze, and classic. I mean, kalo bukan karena kejernihan audio dan rasa dari typical music modern, this track could easily comes out at the 70’s and still mencolok pada jaman itu juga.

Great track… 8,5/10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s