Gue dan 14 WWE Match terbaik yang pernah gue tonton, PART II

8. TLC 2012, The Shield vs Ryback/Kane/Daniel Bryan

I’m a big fan the trio of Ambrose, Rollins and Reigns. Solid banget. They’re like the future of wrestling dan reminded me of trio attitude era, Austin(Ambrose), Ambrose(Rollins), and Rock(Reigns). Nah, bayangin aja, in their debut match, The Shield udah bisa bikin match sebagus ini. This is how you book a new badass stable match WWE. You have everything in this match. The explosive of Daniel Bryan, power movesnya Ryback, and a Veteran Kane. Dan this match juga jadi contoh yang keren buat introduce someone in a good way, not just a stupid squash match. Dari match ini gw langsung tau how cool the curb stomping is, how lunatic ambrose moves and styles, and how badass Reigns looks. Impressive!

7. Wrestlemania 17, Edge and Christian vs The Hardy Boys vs The Dudley Boyz

The wrestling version of MIchael Bay movie. Just a spot after spot after spot. Match gila yang gw rasa makan umur karir seluruh people yang involved in this match setidaknya satu taon, That crazy spear and Bubba/Hardy table bump is crazy!

6. Raw 2013, John Cena vs CM Punk

When John Cena using hurracanna, you know that there’s something wrong. Gw gak suka the overal feud between Punk vs cena. Kurang “it” moment. That money in the bank match is one of the most overrated match in WWE universe. While this match, is a hidden gem. Punk even use the forbidden move, piledriver, to Cena!

5. Wrestlemania 25, Shawn Michaels vs The Undertaker

This is the pure old school classic wrestling with modern twist and false finishes. Taker and HBK really really have a great chemistry. Ini match yang seharusnya nutup WM 25. Gak bakal ada yang bisa ngikutin this match. Not even if there’s a triple threat match between Hogan, Austin and Rock. The last 15 minutes is a rollercoaster drive! That kick out of the tombstone from Michaels is one of the most surprising moment in my history of watching WWE.

4. Royal Rumble 2003, Kurt Angle vs Chris Benoit

Kalo diatas itu pure old school classic, this match is pure wrestling match. Sebagai dua yang terbaik in terms of in ring work and psychology, gak ada yang bisa nandingin chemistrynya Angle/Benoit. The match is very technical, hard hitting, and explosive. Release German Suplexnya Benoit itu Gila banget! The match result may be staged, but the pain is real!

3. Summerslam 2013, CM Punk vs Brock Lesnar

Brock setelah balik dari UFC is a very dangerous man and sometimes keliatan banget a very unsafe worker. Stylenya bener2 hard hitting and realistic MMA banget. Just watch this match. Kalo di dunia nyata sih emang udah abis itu si PUNK di lahap ama Lesnar, but WWE really shows us that in wrestling world, Punk masih punya hope. As a massive underdog in this match, Punk bener2 shows courage and soul banget. Lesnar is just crushing him with move after move. Double powerbomb, Crazy belly to belly in the outside, Very very stiff knee work, and that hard hitting chair shot in the end. Pantes aja si Punk langsung feeling pain gila2an abis ini match…

2. No Mercy 2002, Kurt Angle/Chris Benoit vs Edge/Rey Mysterio

Baru-baru ini gw tonton ulang ni match, and I can’t believe how awesome it is. Storylinenya sih biasa aja, but the wrestling match itself is fast paced and explosive banget. As always Angle/Benoit have a great chemistry, walo temenan disini. Disini gak ada yang who’s carrying whom. This is the match yang bisa dienjoy ama semua orang because of how entertaining this match is..

1. Wrestlemania 18, The Rock vs Hulk Hogan

Ah, the granddaddy of them all. Cuma di WWE kita bisa ngeliat equivalentnya Ali vs Tyson, Pele vs Messi, atopun Royce Gracie vs Cain Velazquez. Rock vs Hogan. The most epic WWE match of all time. In ring work dua wrestler ini emang biasa aja(walo tetep diatas rata2), but in terms of chemistry and charisma and everything else? Gak ada match yang bisa nandingin match ini. The best crowd in the history of the WWE. I still get goosebump whenever I watch the first 5 minutes or the last 5 minutes. Buat beginner in wrestling, watch this. This match bisa jadi konci buat gerbang masuk ke dunia WWE.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s