Gue dan Jessie Ware’s Tough Love

Jessie_Ware_Tough_Love

I love the hell out of Jessie Ware. Dia satu dari tiga artis baru yang albumnya selalu gw dengerin ampe abis sampe keseluruhan tracknya (Sky Ferreira and Arcade Fire). Dia satu dari sedikit artist yang bisa jadi jembatan yang pas buat ngehubungin music mainstream ama dunia aneh bin hipster dan indie di luar sana. And with her second album, paragraf gw yang tadi bener2 pas kegambarin banget.

+ Overall, this album sebenernya gak terlalu groundbreaking or even brilliant like DEVOTION. But it is catchier and easier to absorb.

– Anehnya, kolaborasi yang makin banyak, justru bikin Tough Love kerasa lebih monoton daripada DEVOTION…

+ Walo monoton, suasana yang dibangun ama album ini pas buat moment2 tidur siang ditemenin AC yang dingin sementara di luar sana puanas gila…

– Suara Jessie gak terlalu maksimal di album ini. Seperti ada yang nahan. Example : You and I(Forever). A strong track yang felt a bit bland gara2 Jessie nyoba jadi datar in an artistic way…

+ I love the hell out of SAY YOU LOVE ME. Emang, it seems Jessie kaya ngambil easier way/cheapest way to create something yang catchy, unlike her main single 2 years ago, THE WILDEST MOMENT yang lebih boldest dan bravier, but still SAY YOU LOVE ME is a great track..

– Kalo marketing tau caranya, almost every track in this album bisa jadi hits. Gak perduli seboring apapun…

+ Pieces. Walo gw gak terlalu suka ama bagian terakhir chorus lagu ini yang repeat the same words 2 time, this track is Jessie’s one of the best of all time. Very Deep.

– Gak ada track semi disco-dance secatchy Imagine it was us disini. Its a shame, padahal kalo diselipin satu dua, bakal ngerambah sisi keragaman ni album..

+ Champagne Kisses and want your feeling. Dua track yang berbeda tapi saling give strength to each other. The first one itu flirty but classy, the second one datar(tapi meaningful) and sooths.. Dua track favorit gw di album ini definitely. Loud and Quet….

– Too much Aqua Effect…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s