Gue dan kritikuspurapura Top 20 Michael Jackson’s Songs…

Gak kaya kebanyakan artis, Kualitas lagu2nya MJ sebenernya justru makin meningkat era post-thriller. Gara2 MJ gak bisa ngelewatin hasil penjualan Thriller(sampe sekarang juga gak ada yang bisa), dan kontroversi media yang kayanya sporadis nyerang MJ gila2an just for the sake of selling tabloid, kesannya MJ makin lama makin menurun tingkat kualitasnya. Padahal, its a big fuckin No! He’s the king of Pop, He’s the GODDAMN Michael Jackson, dan buat gw, bikin top 20 lagu2nya aja udah susah bener, because banyak lagu2 dia yang timeless dan gak pernah kerasa tua didenger sampe sekarang juga. So, here we go…

20. History, From History(1995). The Remix version is so good, but the original is awesome too.

19. Jam, From Dangerous(1991). It is really dangerously addictive, especially that chorus.” Jam!! It ain’t too much!”

18. Girlfriend, From Off the Wall(1979), a very cute and sweet song in the middle of groovy album. Love it!

17. Scream, From History(1995). Fast and expensive…

16. Come Together, From History(1995). The best cover of Beatle’s classic. Move aside Aerosmith…

15. Childhood, From History(1995). Dreamy, very very dreamy. Its my go song if I can’t sleep at night…

14. They Don’t Really Care About Us, From History(1995). A bit controversial. But a pretty powerful anthem. Relevant banget ama jaman sekarang. Aging very well indeed..

13. The Way You Make Me Feel, From Bad(1987). Cool Music Video. One of the 80’s trademark songs for me..

12. Heal the World, from Dangerous(1991). Do I really need to explain this?

11. Billie Jean, from thriller(1982). Legendary. Sampe sekarang pala goyang dengerin intronya. Hellow Centro at Dharmawangsa!! Oh, cari covernya Chris Cornell deh, sama bagusnya…

10. Smooth Criminal, from Bad(1987). Amazing MV that still held strong until now. Itu koreo belom ada yang nandingin deh..

9. Earth Song, From History(1995). Sama kaya no 14. Makin kesini makin relevant. Goddamn Human emang…

8. Man in the Mirror, From Bad(1987). Lagu yang paling banyak dipake orang buat merenung di seluruh dunia kayanya…

7. Never Can Say Goodbye, from Maybe Tomorrow(1971). Sorry curang dikit. Satu2nya lagu dari era Jackson 5 yg ada di list ini. So GOOD gw sampe bela2in ada di list ini..

6. Don’t Stop Till Get Enough, from Off The Wall(1979). Walo dirusak imagenya ama chris tucker, tetep aja kalo liat MVnya gw masih kaya high..

5. Will You Be There, from Dangerous(1991). Incredibly criminally underrated! Michael Goes Epic!

4. Human Nature, from Thriller(1982). Favorit para Jazz musician nih. One of the most simplistic and yet complicated MJ song…

3. Blood on the Dance Floor, from Blood on the Dance Floor(1997). Keluar di era MJ paling infamous ngerusak legacy dan popularitas ni lagu, padahal gila bener infectiousnya..

2. Rock with You, from Off The Wall(1979). Classic! Penulisnya pentolan Heatwave nih, pantesan disco addictive bener. Gak pernah bosen didenger. Versi apapun!

1. Stranger in Moscow, from History(1995). MJ’s magnum opus, bar none. Beda level abis ama lagu2nya yang lain. Melankolis, Deep and misterius…PERFECT!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s