Gue dan (ANOTHER)5 Band Keren yang Tidak/Jarang Terekspos

THE CLIENTELE

The Clientele

Tau Camera Obscura? Nah, ni band versi poetry induced shitnya Camera Obscura. Lebih Trippy, psychedelico, but somehow masih ngepop, catchy and breezy banget. Dengerin dua album mereka(Suburban Light, and, God Save the Clientele) itu bikin elu pengen minum teh sambil ngemutin scones ngobokin kali thames.

FUTURE ISLANDS

future-islands-live

Vokalisnya  Future Islands itu salah satu front man band paling ekspresif yang ada di planet ini, dan kadang2 saking ekspresifnya, sampe ngelewatin batas malah jadi awkward sih. But forget about that and all the millions memes yang beredar di net gara2 penampilan mereka di David Letterman. Future Islands is an awesome band. Their latest album(Single), is motherfucking awesome. From Seasons, Spirits, ampe that crazy High A dream of you and Me bikin gw ngerepeat terus2an ni album. Keren banget aransemen 80’s influenced mereka yang bertebaran di sepanjang lagu2 mereka. Kalo suka Chromatics, Future Islands is your next level.

M83

m83

M83 mungkin band paling “mainstream di list ini”. Track mereka, Midnight City, ngetop abis2an. Nah, itu hebatnya M83. Mereka itu satu dari sedikit band yang bisa ngekombinasiin catchy/pop/jualan with ideologi/ego/art. Gw sebenernya gak terlalu tertarik ama M83 the first time I’ve listened to them, but when their track, INTRO(Feat Zola Jesus), mampir di telinga, gua cuma bisa bilang, WOW. M83 is the Arcade Fire equivalent for Ambient/Shoegaze genre. Oh, and that Oblivion Soundtrack? That is THE SHIT…

YUMI ZOUMA

10629258_760866447301559_3749922582935760995_o

 As always, gw gampang banget suka ama music2 simple ambient/shoegaze/synthpop sade influenced genre. Apalagi kalo suara vokalisnya itu soft2 kaya kulit tahu. Nah, tipe2 Yumi Zouma nih. Mereka cuma baru punya 5-6 track. They don’t even have their own wikipedia page, YET. Their music enak banget didengerin kalo lu lagi nulis, kerja dengan cuaca adem dan sepoi2 di tengah2 gedung2 bertingkat tinggi.

THEAUDIENCE

Theaudience

A little bit cheating sih nih. Theaudience udah bubar. Albumnya cuma satu. Out back in 90’s. Their vocalist is Sophie Ellis Bextor. Yes, that HOT SEXY QUEEN OF MELANCHOLY TRANCE SMOOTH SKIN GODDESS Sophie Ellis Bextor. This britpop band tentu aja gak secanggih Blur, Suede, or Radiohead, but still they’re good enough to be listened kok. Its very weird dan soundfully good dengerin suara Bextor in a pop-rock song like “If You can Do it When You’re young, when you can do it?” or “I Know Enough(I Don’t get Enough)”. Music mereka sebenernya a bit anti-climax, in a sense gak ada eksplosive nada2 catchy, malah cenderung datar. But, I’m a sucker for soft lady voice like Sophie, so buat gw, band kaya gini sih obviously bakalan gw listening terus2an.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s