Gue dan 50 Videogame terbaik yang pernah gue maenin, PART III

18. TOMB RAIDER(PC)

All videogame developer in the world, take notice. This is how you do a fuckin REBOOT! This is how you kick your apprentice(Uncharted!!) right in their asses!

17. SONIC AND KNUCKLES(GENESIS)

The final epic adventure of sonic in GENESIS, dan bisa dibilang juga platformer Sonic paling bagus yang ampe sekarang gak ada tandingannya. Nope, not even that damned awesome SONIC GENERATIONS. Panjang, fast, epic and full of twist! Dari stage mushoom hill ampe final fight yang bener2 awesome, this is what I WANT IN SONIC GAMES! Why sega why cant you create something as awesome as this game again!

16. GAROU : MARK OF THE WOLVES(ARC/PS2)

Why? Balancing. This is the most balancing 2D fighting ever. Semua karakternya badass dan bisa dipelajarin tanpa susah payah. Tapi itu bukan berarti sistem fightnya cupu and sederhana ya, this is SNK! Try it, learn it, and practice it with your buddy all night long! Btw, do not play the ps2 version, it is suck. Download buat di MAME or KAWAKS aja. Long live Piracy!

15. RED DEAD REDEMPTION(PS3)

Red Dead Redemption is a dream come true buat gw. Why? Because I love western theme movie. Walo gak ada satupun film western di top 50 fav gw, tapi western genre selalu punya tempat sendiri at the bottom of my unsensible selfish heart. And RDR gave me that illusion and dreams to walking to the sunset in the prairie, ngerampok kereta api, duel revolver, dengerin ghost stories di tengah2 padang gurun, ato bahkan nyulik NUN buat ditaroh di pinggir kereta api supaya digiles. Game ini bener2 immersive. Saking immersivenya, game ini satu2nya game yang gak gw tamatin di list ini.

14. BREATH OF FIRE III(PSX/PSP)

AS the first JRPG yang gw tamatin di PSX, BOF III selalu jadi seri BOF yang paling familiar and fun buat gw maenin. Dari jazz soundtracknya, cerita yang gak segelap other BOF, dan dunianya yang ceria pastel gila, BOF III bener2 bikin gw betah masuk di dunianya. Salah satu puzzle paling gila di dunia RPG ada di game ini, GODDAMN desert of death!

13. BATMAN : ARKHAM CITY(PC)

Lewat game ini, gw bisa ngerasain gimana rasanya jadi BATMAN. Hunting, kicking ass, flying with a cape, pura2 jadi gargoyle at the edge of some gothic skycraper without reason at all, ARKHAM CITY bener2 bikin elu jadi CAPE CRUSADER. Walo ceritanya gak sekeren ARKHAM ASYLUM, karena lets face it, terlalu maksa, Arkham CITY masih jauh lebih baik dari majority of triple AAA videogame di luar sana dari soal cerita. Kalo gameplay and graphic mah gw gak perlu bahas lagi..

12. GRAND THEFT AUTO : SAN ANDREAS(PS2/PC)

Believe it or not, this is the first GTA yang gw tamatin, even before Vice City. I played around with GTA III and Vice city, tapi gak pernah selesai namatin before San ANDREAS. Why? karena GTA III and Vice City gak bikin gw perduli with the main char(Claude and TOMMY). SAN ANDREAS made me care about CJ story, walo kadang2  terlalu over the top(Stealing a jet pack in Area 51? Come on, this is GTA not Saints ROW). SAN ANDREAS is what GTA should be. Big ass world, funny and crisp story, incredible gameplay and the most important, character progression yang bebas dan seenak jidat player!

11. CHRONO TRIGGER(SNES)

Chrono Trigger itu hasil dari threesomenya Akira Toriyama, Hironobu Sakaguchi ama Yuji Horii. Hasilnya? The third best JRPG of all time! That multiple ending and new game + yang bener2 fenomenal itu sampe sekarang banyak yang niru. But like usual, peniru gak akan pernah sesempurna yang aslinya. Dan Trigger is the living proof of that! Buat orang2 yang ngakunya pecinta JRPG(or RPG) tapi gak pernah maen Trigger, shame on you.

10. RESIDENT EVIL 4(PS2/PC/WII)

I dont like RE4 setting. I hate Leon. I hate that goddamn awful protecting that damn bitch Ashley. But gw akuin, RE4 itu survival horror at its best. Semuanya ketutup ama gameplaynya yang perfect banget. Over the shoulder camera yang efektif banget dan bikin lu bener2 ngerasa kaya kameramen yang ngebuntutin si Leon bahkan disaat dia coli,  digabungin with weapon system yang menurut gw OK banget, gak terlalu modern, tetapi gak katro juga. Kalo gw gak salah ngitung, I finished the game around 10 times, 4 kali di professional mode nyoba2 speed run. Jangan lupain juga Mercenaries Mode-nya yang revolusioner banget. Playing as Wesker and Krauser bikin lu kaya sexual tyranosaurus!

09. TOMB RAIDER 2(PSX/PC)

Cerita yang epik, musuh2 yang variatif banget(GREAT WHITE SHARK and a GODDAMN DRAGON is in this game), Puzzle2 yang gila(walo gak segila The LAST FUCKING REVELATION), and location2 yang beautiful make TOMB RAIDER 2 is the best action game of all time. The floating Island stage in this game sampe sekarang masih bisa bikin gw terpana with the Idea of it. Pulau giok melayang with Iron Man guarding it. Imagine that..

To Be Continued

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s